Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek képes leírás - Túlélés.tlap.hu
részletek »

Könyvek - Túlélés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuleles.tlap.hu » Könyvek
Keresés
Találatok száma - 9 db
A túlélés kézikönyve - Mears, Ray

A túlélés kézikönyve - Mears, Ray

A túlélés kézikönyve segítséget nyújt ahhoz, hogy bármilyen körülmények között feltaláljuk magunkat a vadonban anélkül, hogy megzavarnánk a természet egyensúlyát. A kötetből könnyen követhető leírások és részletes ábrák segítségével sajátíthatunk el olyan alapvető fogásokat, mint az időjárás viszontagságaitól óvó menedék építése, tűzrakás bármilyen időben, nyomolvasás, tájékozódás térkép, iránytű vagy természetes irányjelzők segítségével, szerszámok és használati tárgyak készítése természetes anyagokból. Ray Mears amellett, hogy jól alkalmazható gyakorlati tanácsokkal lát el, a természet és a hagyományok tiszteletére is nevel. Könyvét éppen ezért haszonnal forgathatják természetjárók, táborozók, hegymászók és mindenki, aki szívesen tölti idejét a szabadban.

Katonai túlélés - Tóth Lóránd

Katonai túlélés - Tóth Lóránd

I. ALAPISMERETEK 1. Háborús és polgári túlélő példák "Más kárán tanul a bölcs", tartja egy régi görög mondás. Nagyon érdekes és tanulságos a megtörtént túlélő helyzetek megismerése. Ezek mindegyike számos hasznosítható pozitív és negatív tapasztalatot tartalmaz. Az ilyen ismereteket más országok túlélő kiképzése során is feldolgozzák, mert a szélsőséges viszonyok között is alkalmazható viselkedési, cselekvési mintát ad. A háborús példák elemzése szerves része a túlélő kiképzésnek, és az így megszerzett elméleti ismeretek alapozzák meg a későbbi gyakorlati képzést, és a háborús helyzetekre történő felkészítést. A jegyzet segít minden megtörtént eset elemzésében, hasznosításában. A főbb tanulságok, következtetések, és a helyes illetve helytelen magatartások értékelését dőlt betűvel szedve olvashatjuk. Természetesen nem lehet minden helyzetben használható receptet adni. A sok tapasztalat értékelése azonban olyan háttér információt ad, amely szélsőséges túlélő helyzetekben is jelentősen megnöveli a harcképesség megőrzésének, és az életben maradásnak az esélyét. 1.1. Hőségben 120 nap egy törött csónakban Bár tengeren történt ez a túlélő katasztrófa, de számunkra mégis fontos és ...

Magyar halászat könyve - Herman Ottó

Magyar halászat könyve - Herman Ottó

E könyv keletkezését az első szakasz, melynek czíme: 'A könyv története,' tüzetesen adja. Akad azonban még némely mondanivaló, a mely a könyv történetének keretéből kimaradt, de - úgy érzem - mindenesetre helyet kér magának. A könyv szerzésénél két szempont vezetett. Be akartam bizonyítani, hogy a beható, eredeti kutatás a nemzetnek egyik, látszólag nagyon egyszerű foglalkozási körében is igen háladatos és, figyelmen kívül hagyva minden egyéb tanulságot, nyelv dolgában igen fontos; másfelől be akartam bizonyítani, hogy immár egy könyvet nemcsak szerzeni, hanem utolsó ízéig kiállítani is bírunk. Az elsőre nézve következő megjegyzéseim vannak. Idegen szerzőkre csak ott voltam tekintettel, a hol azt a tudomány, mint köz-kincs, elkerülhetetlenné tette; így az őskor és ókor rövid jellemzésében; de kötelességem hozzá tenni, hogy a mennyiben némi önálló kutatásra is támaszkodhattam, ezekben is sok az önálló felfogás. Nem állítom, hogy nézeteim döntők, reménylem azonban, hogy meg van bennök az, a mi másokat behatóbb kutatásra serkenthet. ...

SAS Túlélési kézikönyv - John Wiseman

SAS Túlélési kézikönyv - John Wiseman

A szerző 26 évig szolgált a brit Különleges Légi Szolgálatnál, a Special Air Service-nél (SAS). Világsikerű könyve a leghíresebb harci elitalakulatoknál alkalmazott kiképzési technikákon alapul. A Túlélési kézikönyv részletesen bemutatja, hogyan maradhatunk életben a dzsungelben és a sarkkörön, a sivatagban és a hegyekben, a szárazföldön és a vízen, nélkülözhetetlen segítséget nyújtva a túrázóknak, a hegymászóknak, a vitorlázóknak és más szabadtéri sportok rajongóinak.

Tereptan jegyzet

Tereptan jegyzet

Kiegészítő segédanyag az SZTE JGYTFK TSTI túrisztika tábor elméleti ismereteihez A tereptan a térképészet tudománynak egy alkalmazott, gyakorlatias ága. A turista tereptan a terep és térkép megismerésére szolgál, részletesen foglalkozik: - a terep jelentőségével, sajátosságaival; - a terepen történő tájékozódással; - a térkép ismeretével, olvasásával, felhasználásával; - túrák alatt szükséges egyszerűbb vázlatok készítésével. Def.: A terep földünk felszínét a rajta található természetes és mesterséges tereptárgyakkal terepnek nevezzük.

Túlélés - Cacutt, Len

Túlélés - Cacutt, Len

Ebben az ismeretterjesztő kiadványban megtalálható mindaz, ami az életben maradás művészetéhez tartozik. Egy katona könnyen találhatja magát a világ egy olyan távoli pontján, ahol a túlélés elsődleges és mindennapos probléma. A gyilkos sarkköri hidegben pontosan tudnia kell, hogyan és mit tegyen a fagyhalál ellen. A dzsungelnek is megvannak a maga - látható és láthatatlan - veszélyei. A Túlélés képekkel is illusztrálva tárja fel az olvasó előtt, illetve ad választ arra, hogyan lehet mindezt elkerülni.

Túlélés a természetben

Túlélés a természetben

Az elit alakulatok katonái tisztában vannak vele, hogy a túlélés döntően azon múlik, sikerül-e ivóvizet és táplálékot találni. Kritikus helyzetben létfontosságú, hogy a lehető legrövidebb időn belül alkalmazkodni tudjanak a környezethez, és okosan gazdálkodjanak a természet kínálta élelemmel.A könyvből a szerszámkészítéstől a víz felkutatásán és a növények megfőzésén át a halfogásig mindent megtudhatunk arról, hogyan biztosíthatjuk életben maradásunkat a természetben.A több mint 120 képet tartalmazó könyv számos praktikus információval szolgál a túlélésről, így többek között a csapdakészítés és a gyufa nélküli tűzgyújtás fortélyaival is megismerkedhetünk. Mivel a természet a barátságtalanabb arcát is mutathatja, az útmutatóban arról is olvashatunk, hogyan azonosíthatjuk és mi módon kerülhetjük el a veszedelmes állatokat, például a kígyókat és a skorpiókat, hogyan távolíthatjuk el a mérgeket, s miként különböztethetjük meg az ehető növényeket a mérgezőktől. A kötet felbecsülhetetlen segítséget nyújt azoknak, akik a természetben kalandoznak, a benne foglaltak elsajátítása akár életet is menthet.

Túlélés: Elsősegély - Chris McNab

Túlélés: Elsősegély - Chris McNab

A "túlélő" természetjárók számára készült kézikönyvből mindent megtudhatunk arról, hogyan kell ellátnunk egészségkárosodást szenvedett társainkat szakszerű orvosi segítség hiányában. A több mint 150 illusztrációt és különleges ismertetőt tartalmazó, felbecsülhetetlen értékű útmutató közérthetően, lépésről lépésre haladva ad tájékoztatást a különböző sérülések és betegségek széles körének kezelési módjáról, a seb tisztításától a törött nyakcsigolyák helyreillesztéséig. Az egyes fejezetek a következő témaköröket tartalmazzák: a légzési és keringési rendszer rendellenességeinek kezelése; sebek ellátása és vérzéscsillapítás; fejsérülések és a hegyibetegség orvoslása; égés, forrázás okozta sebek kezelése; csonttörések, ízületi sérülések és izomrostszakadások ellátása, mérgezések megelőzése, valamint idegentestek sebből történő eltávolítása. Megtudhatjuk, mit kell tennünk a szélsőséges éghajlati és hőmérsékleti körülmények miatt fellépő problémák kezelésére, s azt is, milyen teendőink vannak egyes betegségek, például vakbélgyulladás, hasmenés vagy malária esetén. A kötet nemcsak azoknak nyújt felbecsülhetetlen segítséget, akik a természetben kalandoznak, hanem az átlagos nyaraló számára.

Túlélés: Nyomolvasás és Navigáció - Neil Wilson

Túlélés: Nyomolvasás és Navigáció - Neil Wilson

A könyv a térképhálón való eligazodáson, valamint az iránytű és a GPS-készülék (műholdas helymeghatározó rendszer) használatának bemutatásán túl részletes információkkal szolgál arról, hogy hogyan találhatjuk meg az utat térkép és iránytű nélkül, mire következtethetünk a Nap és a csillagok állásából, miként tájékozódhatunk nehéz terepen, hogyan ismerhetjük föl a nyomokat, hogyan kérhetünk segítséget, miként követhetjük az ember- és állatnyomokat, végül mit kell tennünk, hogy üldözőink ne érjenek utol minket. Az egyes műveletek leírásához eligazodást megkönnyítő, részletes ábrák tartoznak, amelyek megmutatják, mit kell és mit nem szabad tennünk ahhoz, hogy társainkkal együtt biztonságban célhoz érjünk. Neil Wilson utazással és természetjárással kapcsolatos témákkal foglalkozik, szakíró. Aktív hegymászó, hobbijai közé tartozik a hegyikerékpározás, a vitorlázás, a hódeszkázás és a sárkányrepülés. Több mint harminc könyvet írt vagy fényképezett, beutazta Európát, Észak-Afrikát, Mexikót, a Távol-Keletet és Ausztráliát.

Tuti menü