Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Túlélés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Túlélés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tuleles.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
 A kispénzű túlélők fóruma

A kispénzű túlélők fóruma

Ide várom mindazokat akik kevés pénzzel is szeretnének hódolni túlélő-szenvedélyüknek és azokat akik tanácsot tudnak adni ilyen helyzetekre! ... Igazából Boarnak van igaza, éppen ezért nem érdemes szerintem mindenből a legjobb, legdrágább cuccokat beszerezni, felhalmozni. Persze jó, ha van az embernek pár megfelelő minőségű alapfelszerelése (pl. kés, hátizsák, hálózsák), de ezeket inkább a túráin, táborozásain stb. tudja jól kihasználni. A'sszem túlélő helyzetben a túlélő legnagyobb fegyvere a tudás, főleg, ha az tapasztalati ismereteken alapszik. Ezért van szükség a túrákra, a gyakorlat megszerzéséhez, ahol nem baj, ha van nálunk a fent említett alapfelszerelések közül pár jól használható darab, és az sem baj ha az ember a felszerelés kiválasztása során kompromisszumot köt a használhatóság terén, ill. a pénztárcájával. Én valahogy így látom... de lehet, hogy tévedek.

 A túlélés törvényei

A túlélés törvényei

Mondja el a véleményét erről a TV műsorról: A túlélés törvényei Egyedül bear grylls-re bíznám az életem tökéletes túlélő a csávó csak hát úgy elégé meg van könyítve hogy ott van vele 1 stáb úgy nincs egyedül stb... meg úgy nem is félhet mert akármi történik vele ott a stáb és segítenek neki nem akarom kritizálni de így én is elmernék menni akárhova de mindazonáltal szeretem Beart.

 A túlélés törvényei (Bear Grylls)

A túlélés törvényei (Bear Grylls)

Aki esetleg semmit sem hallott róla: arról szól a sorozat, hogy egy fickót (Bear Grylls) néhány alapvető cuccal (kés, kulacs, ruha) kidobnak (szó szerint) a világ legveszélyesebb, legelhagyatottabb tájain, és egy forgatócsoporttal kísérve bemutatja, hogyan élheted túl, ha éles helyzetbe kerülsz egy ilyen helyen. Volt már az Alpokban, a Szaharában, hogy a két végletet említsem..........eszik bogarakat, skorpiókat, beugrik sárgödrögbe, sziklamászik biztosítókötél nélkül........szóval marha jó az ürge.

 A tűzgyújtás fortélyai

A tűzgyújtás fortélyai

Talán nem mondok nagyot, ha azt állítom: aki megtanul gyufa és öngyújtó nélkül tüzet gyújtani, az megtanulta a legfontosabbat a túléléshez. Tűzgyújtás nélkül ugyanis nincs se meleg, se főtt étel, se emberi történelem! Biztosan láttad már néha a tévében, milyen módszerrel csiholnak tüzet két bot segítségével a természeti népek. Nos, nem könnyű munka, és elsőre biztosan nem is fog sikerülni, de ne add fel! Ha egyszer sikerül, nagyon büszke leszel rá! És joggal! Fontos tudás került a birtokodba!

 Bozotmives - Túlélési és túlélő ismeretek

Bozotmives - Túlélési és túlélő ismeretek

A bozotmives.hu fő célja, hogy bozótmíves (*bushcraft) és túra jellegű programokat szervezzen, valamint, hogy a témához kapcsolódó tudás- és ismeretanyagot bővítse, népszerűvé tegye. A bushcraft a természetes környezetben történő túlélés és boldogulás művészete, illetve az ehhez szükséges készségek és tudásanyag elsajátítása. A bushcraft-készségek magukba foglalják a tűzgyújtást, a menedéképítést, a növényismeretet, a táplálékszerzést- és készítést, a tájékozódást, a famegmunkálást, a kés, a fejsze és egyéb eszközök használatát, illetve ezek segítségével a természetes anyagokból történő eszközkészítést stb. A bushcraft ugyanakkor nem csupán túlélési technikák gyűjteménye, hanem eltűnt vagy mára kihalóban lévő természeti, népi életformák, foglalkozások és módszerek néprajzi jelentőségű megőrzése is. ...

 Hogyan fakasszunk vizet?

Hogyan fakasszunk vizet?

Nem biztos, hogy a sziklából nekünk is olyan simán sikerülni fog, mint annak idején Mózesnek, ezért érdemes inkább megtanulni egy-két technikát: a tudásunk sohasem hagyhat cserben! Vízhez jutni - az élet elengedhetetlen feltétele. Ám nincs mindig olyan szerencsénk, hogy a természetben nem kell megdolgozni érte. A mostani túlélő leckében azt fogjuk megtanulni, hogyan juthatunk tiszta vízhez télen-nyáron, kinn a szabadban, ha épp nincs a közelünkben sem tó, sem patak sem forrás.

 Túlélés (survival)

Túlélés (survival)

Minden, ami a túléléssel kapcsolatos. ... Ha valaki a gyakorlatban is ki akarja próbálni, hogy mire jó a kése, hogy kell használni a természetben, akkor nézze meg a Kaliber magazain februári számát, mert van benne egy hirdetés, amelyben Makrai alezredes Úr hétvégi tanfolyamot szervez a Bakonyban. Ha nincs megfelelő késed, akkor is érdemes elmenni, mert a helyszínen kapsz egyet. Ja és az újságban volt még egy szuper pilóta túlélő kés, ami nekem egyből megtetszett, csak sajna még nem lehet kis hazánkban kapni.

A túlélés kézikönyve - Mears, Ray

A túlélés kézikönyve - Mears, Ray

A túlélés kézikönyve segítséget nyújt ahhoz, hogy bármilyen körülmények között feltaláljuk magunkat a vadonban anélkül, hogy megzavarnánk a természet egyensúlyát. A kötetből könnyen követhető leírások és részletes ábrák segítségével sajátíthatunk el olyan alapvető fogásokat, mint az időjárás viszontagságaitól óvó menedék építése, tűzrakás bármilyen időben, nyomolvasás, tájékozódás térkép, iránytű vagy természetes irányjelzők segítségével, szerszámok és használati tárgyak készítése természetes anyagokból. Ray Mears amellett, hogy jól alkalmazható gyakorlati tanácsokkal lát el, a természet és a hagyományok tiszteletére is nevel. Könyvét éppen ezért haszonnal forgathatják természetjárók, táborozók, hegymászók és mindenki, aki szívesen tölti idejét a szabadban.

A vadon szava

A vadon szava

Ez az oldal túléléssel, a szabadban való élettel foglalkozik és minden mással, ami ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Előkerülnek túléléshez közvetlenül kapcsolódó módszerek, pl. erdei ágy építése. Felszerelési tárgyakat mutatunk be, és tesztelünk. Könyvajánlókban ismertetjük a túlélő könyveket. Blogunk címét Jack London híres művétől kölcsönöztük, habár annak történetéhez csak meglehetősen áttételesen kötődik. A vadon, a természet, az erdők-hegyek szava az, amely újra és újra hívja az embert. Ezért járunk mi is - ha időnk engedi - túrázni, táborozni, túlélni. Nem lehet ezen tevékenységek közt éles határt húzni, mégis, talán ez a három szó jól összefoglalja azt, amivel mi itt a blogban foglalkozni kívánunk: a szabadban való élettel. Sokan és sokfélét - vagy éppen ugyanazt - írtak már a témában, csak a magyar weben is több oldal foglalkozik ezzel magas szinten, így elég nehéz, sőt bizonyos esetekben lehetetlen újat mondani. Saját, meglehetősen szerény tapasztalataink mellett szeretnénk megismertetni az olvasót a szakirodalommal is - hogy aki bővíteni kívánja ismereteit, könnyebben eligazodjon. Egy biztos (a halálon és az adón kívül) túrázni, táborozni, túlélni kizárólag terepen, gyakorlatban lehet. Így mindenkinek azt ajánljuk, hogy amint ideje engedi, vegye az irányt a vadon felé! Monty &Bozótnéger

Hirdetés
Ajándékutalvány - Túlélőtábor a vadonban

Ajándékutalvány - Túlélőtábor a vadonban

3 napos katonai túlélőtábor éjszakai tájékozódással, hajléképítéssel, Airsoft-os erdei harcászkodással, vízi átkeléssel, alpintechnikák alkalmazásával, álcázási ismeretek fejlesztésével, víz és élelemszerzéssel. Acéllövedékek, Apokalipszis most, Sólyom végveszélyben... Ezek a háborúkról, csatamezőkről és kiképzőtáborokról szóló filmek még azoknak is beindítják a fantáziáját, akiknek eddigi életükben a legagresszívabb ellenfelük egy kijáratot nem találó éjjeli lepke volt. Aki viszont mindig is arra vágyott, hogy extrém körülmények között, minimális segítséggel, magára utalva tegye próbára túlélőképességét, ügyességét és stratégiai érzékét, az most megtudhatja, milyen egy katonai túlélőtábor. Kemény kiképzésekkel, a civilizáció kizárásával, az éjjel és nappal tartó feladatokkal most mindenki próbára teheti magát, aki készen áll egy időre lemondani a kényelemről, és meg akarja tudni, vajon valóban olyan acélos-e, mint azt eddig képzelte.

Alapfokú tájékozódási és térképolvasási ismeretek

Alapfokú tájékozódási és térképolvasási ismeretek

Ez a három hetes képzés a természetet és a kirándulást szeretőknek szól. Azoknak, akik gyakran járják a hegyeket-völgyeket, de néha bizonytalanok a térkép kezelésében, az útvonal követésében, vagy egyszerűen csak szívesen letérnének a jelzett turistaútról egy-egy szép látnivaló felkeresése érdekében. A 6 x 2 óra elméleti foglalkozás alkalmával, egy külön az erre célra készült jegyzet, vetített anyagok, szemléltető eszközök, térkép és tájoló segítségével, könnyedén elsajátítható a térképolvasás és a tájoló kezelése. A tantermi foglalkozásokat követően, kint az erdőben történik a tanultak pontosítása, és a terepi tájékozódás gyakorlása. Az így megszerzett tudás folyamatos használata már garantálja, hogy biztonságban lehessen ezentúl bárhol az országban egy térkép és egy tájoló segítségével kirándulni, túrázni, az eltévedés veszélye nélkül. A tanfolyam egyben a szükséges előképzettséget is nyújtja a későbbiekben a középfokú (bronzjelvényes) gyalogos túravezető tanfolyam sikeres elvégzéséhez.

ArmyTech - Military shop

ArmyTech - Military shop

Military shopunkban a teljesség igénye nélkül megtalálhatóak security felszerelések és kiegészítők, katonai ruházat és kiegészítők, túra ruházat, túrafelszerelés, valamint túlélő cuccok. Divatos gyermek és női ruházat. Eredeti BW. használt nadrágok, zubbonyok, overálok. Taktikai övek, mellények, málhamellények igény szerint. Webáruházunk" készletét folyamatosan bővítjük, vásárlóink visszajelzései és igényei szerint. Termékeink nagy részéről fényképet is találhatnak. - Bakancsok lábbelik - Pólók - Nadrágok - Pulover,felsők,mellények - Zoknik,kesztyűk,sálak - Női ruházat # Gyermek ruházat # Kabátok # Esővédők,overálok # Sapkák és fejvédők # Túrafelszerelés # Hátizsákok, válltáskák # Övek,táskák,kulacsok # Tájolók,távcsövek # Lámpák,világitás # Túlélő felszerelések ...

Australian Survivalist Online

Australian Survivalist Online

This site has been developed for Australians interested in issues of survival and emergency preparedness in the increasingly uncertain times. Our aim is to bring you the best set of Australian and international resources to improve you and your families preparedness for any eventuality. Events such as the conflicts in the middle east, the increasing frequency of terrorist attacks, large scale natural disasters and corporate collapses mean that making reasonable preparations should be integrated into your family life. Don't forget to visit the forum where you can discuss survivalism topics with other Aussies. ... A survivalist is someone who seeks to control the impact of major crisis that could affect their way of life. Crisis can range from localised natural disasters such as bushfires, cyclones or floods to the complete collapse of society as we know it. Crisis can also be more mundane such as the loss of income due to retrenchment or loss of a job. Whatever the crisis or reasons for becoming involved in survivalism, the preparing a controlled response is key.

Bison Bushcraft

Bison Bushcraft

Bison Bushcraft runs a successful course programme training both civilian and military clients here in the UK and also overseas. I regularly teach at local schools and also travel the country displaying at various county, game and wood fairs. Bison Bushcraft Course &Expeditions: Individual/One on One Tuition ... Weekend Bushcraft Courses ... Axe Craft &Green Wood Work (East Sussex) ... Master Craftsman ... Bison Bushcraft Year Course (New for 2009) ... The Countryman Course (New for 2009) ... Wildfood &Wilderness Cooking Skills ...

Boreal Wilderness Institute

Boreal Wilderness Institute

Modern Wilderness Survival Training: - The Boreal Wilderness Institute provides expert instruction in Modern Wilderness Survival. - BWI teaches both Winter Survival Courses and Summer Survival Courses. - The Wilderness Survival Core Seminar is an innovative one day modern wilderness survival seminar. - BWI's Wilderness Survival Core Seminar is designed for anyone who travels either professionaly or for recreation into the Canadian Wilderness. GPS &Wilderness Navigation Training - The Boreal Wilderness Institute provides expert instruction in GPS Integrated Wilderness Navigation - Our Wilderness Navigation Courses integrate the use of GPS receivers with topographical maps, compass, and air photos. - The Wilderness Navigation Core Seminar fully integrates Map Reading and basic Compass skills with the use of a GPS Receiver in a one day course. - BWI's Wilderness Navigation Core Seminar provides the best GPS Receiver training available. ...

Boulder Outdoor Survival School

Boulder Outdoor Survival School

BOSS, the Boulder Outdoor Survival School, is the oldest and largest traditional living skills / survival school in the world. Based out of corporate headquarters in Boulder, Colorado, we have had a field office in Southern Utah's small town of Boulder since 1968. BOSS Courses range from 1 to 28 days in length in Utah, Colorado, and Mexico, and clients range from 18 to 70 years old (2008 average: 31). Courses currently include several target-specific divisions: field courses, skills courses, explorer courses, and custom courses. ... BOSS is not for everyone. What we are not is just as important as what we are, so please take a minute to read this: BOSS is not a military survival program ... BOSS is not a wilderness youth therapy program... BOSS Field Courses are not easy... BOSS is not for passive people... BOSS is not offering you a risk-free wilderness experience... BOSS courses are not impossible... ...

Bushcraft UK

Bushcraft UK

t is my pleasure to welcome you to the Bushcraft UK website and hope you enjoy your time with us. It's easy to register so that you get the full benefits of being able to post in the forums, blog, upload pictures and much much more. Join us now so that you can join with the thousands of others here on Bushcraft UK ... Bushcraft is about being confident and comfortable in the world around us. Our mission here at Bushcraft UK is to promote knowledge and appreciation of all aspects of the outdoors to enable all to better enjoy, learn from and contribute to the environment around us whilst enjoying their outdoors passion - whatever that may be! Regardless of the specific activities we engage in, bushcraft will help us to enhance our awareness and appreciation of the outdoors, providing greater, safer enjoyment in a variety of conditions.

Tuti menü