Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyermekeknek képes leírás - Túlélés.tlap.hu
részletek »

Gyermekeknek - Túlélés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tuleles.tlap.hu » Gyermekeknek
Keresés
Találatok száma - 11 db
 A tűzgyújtás fortélyai

A tűzgyújtás fortélyai

Talán nem mondok nagyot, ha azt állítom: aki megtanul gyufa és öngyújtó nélkül tüzet gyújtani, az megtanulta a legfontosabbat a túléléshez. Tűzgyújtás nélkül ugyanis nincs se meleg, se főtt étel, se emberi történelem! Biztosan láttad már néha a tévében, milyen módszerrel csiholnak tüzet két bot segítségével a természeti népek. Nos, nem könnyű munka, és elsőre biztosan nem is fog sikerülni, de ne add fel! Ha egyszer sikerül, nagyon büszke leszel rá! És joggal! Fontos tudás került a birtokodba!

 Hogyan fakasszunk vizet?

Hogyan fakasszunk vizet?

Nem biztos, hogy a sziklából nekünk is olyan simán sikerülni fog, mint annak idején Mózesnek, ezért érdemes inkább megtanulni egy-két technikát: a tudásunk sohasem hagyhat cserben! Vízhez jutni - az élet elengedhetetlen feltétele. Ám nincs mindig olyan szerencsénk, hogy a természetben nem kell megdolgozni érte. A mostani túlélő leckében azt fogjuk megtanulni, hogyan juthatunk tiszta vízhez télen-nyáron, kinn a szabadban, ha épp nincs a közelünkben sem tó, sem patak sem forrás.

Gyermek túlélőtábor - Dörgicse

Gyermek túlélőtábor - Dörgicse

2009-ban is megrendezzük közkedvelt gyermek túlélőtáborunkat a Balatonfelvidéken, Dörgicse határában. Felejthetetlen kalandok várnak rátok, erdőn-mezőn, sziklán mászva, éjjel és nappal különböző feladatokkal bizonyíthatjátok bátorságotokat, ügyességeteket. Csapatokban versenyezve pontokat szerezhettek a feladatok megoldása során, és a tábor végén a győztes csapatot külön jutalmazzuk. Időpont: 2009 június 21-27. és 2009 június 28-július 4. (vasárnaptól szombatig) Helyszín: Balatonfelvidéken, Dörgicse határában Elhelyezés: sátrakban Utazás: egyénileg Program: - Sziklamászás - Túrázási/hegymászási alapismeretek, csomózás, csómózási vizsga - Akadálypálya: erdőn-mezőn, kúszva mászva, futva... - Tájékozódó túrák: térkép és iránytű segítségével - Elméleti feladatok - Éjszakai túra ... - Bátorságpróba - Tábortűz, szalonnasütés ...

Maradj életben! - Hollókő

Maradj életben! - Hollókő

- Fedezd fel a Természet eddig még nem ismert, csodás életét! - Gyere, és játssz velünk nyomolvasást, kincsvadászatot, éjszakai kalandtúrát! - Szerezz magadnak felejthetetlen élményeket az indiánok játékaival! - Tanulj nálunk az állatok nyelvén! - Érezd, hogy Te is a körülötted lévő gyönyörű világ része vagy! Várunk, - ha már betöltötted a 10. évedet - ha szeretsz különleges és izgalmas játékokat játszani - ha érdekelnek a különböző túlélési technikák - ha része akarsz lenni egy felejthetetlen kalandnak! Jöhetnek akár: - osztályok, - családok, - vagy baráti társaságok.

Tengeri Tábor - Tribunj

Tengeri Tábor - Tribunj

Egy élményben gazdag tengeri táborozásra hívunk benneteket.Ha már meguntátok a megszokott nyári táborokat, itt az ideje, hogy kipróbáljátok a mi ajánlatunkat: Egy egyhetes önfeledt nyaralás az Adriai-tengeren (Tibunjban) igényes négyszemélyes faházakban teljes ellátással. Egyéni jelentkezőket és osztályokat (külön kedvezménnyel) várunk. A táborban két korosztály: 10-14, illetve 14-18 éves diákok vehetnek részt.

Túlélő sátortábor - Harc

Túlélő sátortábor - Harc

A táborban a gyerekek a létfenntartással kapcsolatos különböző túlélési technikákat gyakorolhatnak, így kunyhót és stéget építhetnek, szerszámokat készíthetnek, élelmet szerezhetnek, illetve megismerkedhetnek a kenuzás, az önvédelem és az íjjal való lövészet alapjaival. Lesz éjszakai tájékozódási túra is. A tábor az alábbi időpontban kerül megrendezésre: Gyerekek részére: (8-18 éves korig) I. 2009. július 3 (péntek) - július 12. (vasárnap) II. 2009. augusztus 7 (péntek) - augusztus 16. (vasárnap) Három korcsoportot indítunk (8-11, 12-14, 15-18 éves kor). Felnőttek részére: (18 éves kortól) I. 2009. július 3 (péntek) - július 12. (vasárnap) II. 2009. augusztus 7 (péntek) - augusztus 16. (vasárnap) Egy korcsoportot indítunk. ( 18- )

Túlélő tábor - Zánka

Túlélő tábor - Zánka

8-17 év közötti, akaraterejüket, kitartásukat próbára tévő fiatalok jelentkezését várjuk a táborba. A résztvevők sziklás terepen, erdőben, vízben változatos akadályok leküzdésével bizonyíthatják állóképességüket, ügyességüket, feladatmegoldó képességüket térkép, tájoló segítségével. A programot sziklamászás, hajókirándulás, vízisí, lovaglás, lovaskocsikázás, vizibicikli, vízicsúszda, elsősegély oktatás, úszás oktatás, növényismeret, éjszakai túra valamint az elmaradhatalan esti főzések egészítik ki. A kirándulások során számos varázslatos balatonparti helyszínt keresünk fel, mint például Badacsony, Szigliget, Fonyód, Tihany.

Túlélőtábor kicsiknek - Neszmély

Túlélőtábor kicsiknek - Neszmély

HEGYEN, VÖLGYÖN, TŰZÖN, VÍZEN ÁT... (10-14 éveseknek) A neszmélyi Dunaparton és a szigeten... (...ahol a kis település közigazgatásához tartozó sziget környezetében fogjuk kialakítani a nomád sátortáborokat, vegyes csoportokban.) Lakósátráról, egyéni fölszereléséről, mindenki maga gondoskodjon! A helyszínre való lejutás, egyénileg történik! (Budapestről, a közös utazás megszervezése, későbbi megbeszélés tárgyát képezi) - Felderítőtúra: pokróckoszorú készítés túlélőcsomag szállításához, lopakodás, ehető- és gyógynövények gyűjtése, megfigyelés, információszerzés, stb. - Alapvető kötéltechnikák: sziklamászás, ereszkedés, kötélhíd, kötélcsúszda, akadálypálya... - Álcázás, rejtőzködés, hálókötés, csapdakészítés, elsősegélynyújtás, sérültszállítás, stb. - Vízi átkelés: mentőmellény- és tutajkészítés, vízből mentés, víztisztító-eszköz készítése, stb. - Tűzkezelés: tűzrakás-, gyújtás, (esőben való tűzgyújtás gyakorlása), főzés, kenyérsütés, stb. - Tábori építmények készítése, természetes-, ill. szükség anyagokból, (kötözéssel): asztal, pad, esővédő, latrina, őrtorony, ágy, mosdóhely, zuhanyzó, stb. - Tereptan: tájékozó ...

Túlélőtábor nagyoknak - Neszmély

Túlélőtábor nagyoknak - Neszmély

HEGYEN, VÖLGYÖN, TŰZÖN, VÍZEN ÁT... (14 év fölöttieknek) Tervezett programok - Felderítőtúra: pokróckoszorú készítés túlélőcsomag szállításához, lopakodás, ehető- és gyógynövények gyűjtése, stb. - Alapvető kötéltechnikák: sziklamászás, ereszkedés, kötélhíd, kötélcsúszda, akadálypálya... - Álcázás, rejtőzködés, hálókötés, csapdakészítés, elsősegélynyújtás, sérültszállítás, stb. - Vízi átkelés: mentőmellény- és tutajkészítés, vízből mentés, víztisztító-eszköz készítése, stb. - Tűzkezelés: tűzrakás-, gyújtás, (esőben való tűzgyújtás gyakorlása), főzés, kenyérsütés, stb. - Tábori építmények készítése, természetes-, ill. szükség anyagokból, (kötözéssel): asztal, pad, esővédő, latrina, őrtorony, ágy, mosdóhely, zuhanyzó, stb. - Tereptan: tájékozódás, terepasztal-készítés, helyzet-meghatározás, objektumbemérés, stb. - Célba dobás: dobótüskével, késsel, baltával, (alkalmi) lándzsával, kaviccsal, stb. - Célba lövés: íjjal, légpuskával, csúzlival, fúvócsővel, (parittyával), stb. - Lélekjelenlét-, önfegyelem- és bajtársi összetartás erősítése ...

Hirdetés
Túlélőtáborok

Túlélőtáborok

Ha nem fél a kihívásoktól, megmérettetésektől vagy csupán szeretné szellemi-fizikai tűrőképességét próbára tenni, akkor itt az ideje, hogy benevezze magát a túlélő táborba! Mi nem wellness lehetőségeket kínálunk, hanem élvezetes, ám szellemét-fizikumát próbára tevő túrákat, sportokat, különlegességeket, amelyeket máshol ennyire összehangolt formában és az Ön igényei szerint kialakítva nem élvezhet. A korcsoportokra bontott részletes programtervet és az összes tudnivalót az alábbi menüpontokban találja. Kérjük válasszon! Általános iskolásoknak (6-14 éves korig) Középiskolásoknak (14-18 éves korig) Az alábbiakban felsorolt lehetőségekből választva akár saját maguknak is összeállíthatják 3 vagy 4 napra a programjaikat: Vízen Földön Levegőben Elméleti kurzusok ...

ZMNE Túlélőtábor

ZMNE Túlélőtábor

Belekóstolnál milyen egy katonai kiképzés? Kipróbálnád milyen tankkal utazni? Vagy végigküzdenél egy akadálypályát valósághű airsoft fegyverekkel? Esetleg ellesnéd az álcázás, csapdakészítés titkait? Ha igen, itt a helyed! II. ZMNE TÚLÉLŐTÁBOR - Kaland &Kihívás A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a tavalyi év nagy sikere után idén is szervez nyári túlélőtábort az egyetem ócsai kiképzőbázisán. A tábor megrendezésének célja, hogy lehetőséget teremtsen a ZMNE, a Magyar Honvédség és nem utolsó sorban a katonai kiképzések iránt érdeklődő 14-20 éves korosztálynak az információszerzésre, tapasztalatok gyűjtésére. Az öt alkalommal megrendezésre kerülő ötnapos turnusok programelemeit az egyetem katonai kiképzésért felelős szakemberei állították össze: a fizikai próbatételeken túl, csapatmunkát erősítő feladatok és egyéb katonai ismeretanyag (fegyver- és harcjármű ismeret) is helyet kapott a programban.

Tuti menü